Flytende hotell eller timeshare katamaran


Jeg har veldig lyst til å bo permanent på en katamaran av typen du ser på bildet over. Jeg ser for meg å cruise rundt i middelhavet året rundt med vekt på øyene i Hellas og Kroatia – eller noe der omkring. Jeg ser for meg dette som en eller annen form for timeshare eller et slags flytende hotell.

Jeg har ikke noe imot å dele på prosjektet om det skulle være interesse for noe slikt. Så da tenkte jeg på hvordan skal dette så finansieres? Å gå i en bank og låne 300.000 Euro for å kjøpe en brukt katamaran som dette er jo et alternativ, men lånet skal jo betales tilbake også, og det er jo løpende utgifter som skal dekkes i tillegg. En katamaran som dette (Fountaine Pajot Lucia 40) har fire lugarer med opptil 9 liggeplasser, så det vil jo si at det er tre lugarer som kan leies ut eller disponeres av noen andre enn meg selv deler av året.

En annen måte å finansiere et slikt prosjekt, kunne jo være å lage en kryptovaluta som fungerer som billetter eller polletter for å disponere en av disse tre ledige lugarene over en kortere eller lengre periode. Skulle et slikt prosjekt bli en suksess, er det jo mulig å gjøre dette til en måte å finansiere flere slike katamaraner, hvem vet?

Jeg kommer til å bruke denne posten til å samle informasjon og tanker rundt det mulige prosjektet. Akkurat nå er det bare løse tanker som jeg leker med for å få litt mer klarhet rundt hvilke utfordringer et slikt prosjekt måtte by på.

Har du noen tanker rundt dette, er det bare å bruke kommentarfeltet under.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.