Kryptovalutaer som er verdt å holde et øye med


I denne posten skal jeg prøve å beskrive noen tanker rundt hvilke kryptovalutaer jeg faktisk har tro på. Mitt utgangspunkt vil alltid være praktisk bruk og anvendelighet. Spekulasjonsverdi ser jeg helt bort ifra her. Det er kun virkelig, praktisk verdi i forhold til daglig bruk i hverdagen som betyr noe for hvilke valutaer jeg omtaler i denne artikkelen. Det handler derfor ikke om hva du kan tjene på å spekulere i disse valutaene, men mer om de har noen verdi i dagliglivet.

Identitet, kredittsjekking og kredittverdighet

Bloom.io har et interessant konsept i forhold til å få identitet, kredittsjekking og kredittverdighet over på en blokk-kjede for å erstatte dagens gammeldagse og usikre systemer. Et interessant aspekt med dette prosjektet er at de prøver å gjøre din kredittverdighet grenseløs slik at du kan ta den med deg mellom ulike land. Jeg har selv bodd i mange land, og med dagens systemer, stiller du på null for hver gang du kommer til et nytt land.

Desentralisert lagring og backup

SIA er interessant siden utviklerteamet prøver å utvikle et reelt alternativ til skylagring av typen Dropbox, Google Drive, Box.net og lignende konsepter for fjernlagring. Et annet konsept som forsøker å løse samme problematikk er Storj. Det som gjør dette spesielt interessant er at det samtidig jobbes med en klient for disse systemene som heter Goobox. Goobox skal kunne benytte både SIA og Storj for lagring av data og gir deg samme funksjonalitet som Dropbox i Windows (de jobber med klienter for MacOS X, Linux og Android også, men tar sikte på å ha en Windows-klient klar først.

Ved å bruke Goobox sammen med SIA eller Storj oppnår man både ekstremt billig fjernlagring av data samt ekstremt høy sikkerhet. Jeg skal teste begge alternativer så fort jeg har tradet til meg nok SIA og Storj til at jeg har et lite overskudd jeg kan bruke. Når jeg har brukt Goobox en stund, vil jeg oppdatere denne artikkelen for å gi deg en pekepinn i forhold til hvor godt dette fungere og hva den faktiske kostnaden pr. gigabyte data er pr. måned.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lyst til å vite mer?

Fyll ut dine detaljer, så tar jeg kontakt.